Yeni Fidan Tarımcılığa Hoşgeldiniz.

Fidanlı Köyü, Samandağ/HATAY

İLETİŞİM KUR

0 541 481 46 22
0 533 574 68 20

Fidanlarımız

Wurtz Avokado Fidanı

Wurtz; ağacı, yarı bodur ve yayılarak büyüme alışkanlığında, yoğun bir şekilde dalların birbirine girdiği ve sarkık yapraklanmanın olduğu bir yapıdadır. Soğuk zararına dayanıklılıkta „Fuerte‟ ile benzer özellikler göstermektedir. Genellikle fidan araziye dikildikten 3–5 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. Çiçeklenmede, „A‟ tipi karakteristik özellik taşımaktadır. Çiçeklenme şubat ayının ortasında başlamakta ve mayıs ayının ortasına kadar devam etmektedir. Genellikle meyve ağırlığı, 175-560 g arasında değişmektedir. Serik-Antalya koşullarında ortalama meyve ağırlığı 250–300 g ve armut şeklinde olduğu tespit edilmiştir. Meyve kabuğu subtropikal bölgelerde ince olmakla birlikte, Kaliforniya gibi daha serin
yerlerde kalın olabilmektedir. Serik-Antalya koşullarında ise meyve kabuğu orta derece kalınlıkta olduğu tespit edilmiştir. Tohum; büyük ve konik bir yapıdadır. Meyve eti toplam meyvenin % 65-75 arasındadır. ilk zamanlarda olgunlaştığında hafifçe buruk bir tatta olmaktadır. Meyve etinde, ortalama yağ oranı % 15-17 kuru madde oranı % 25-30‟dur. Serin subtropikal bölgelerde yoğun meyve yükü ile birlikte, daha erken ürün veren bir çeşit olmasına rağmen, ağaç üzerinde uzun süre bekletilirse iki yılda bir ürün vererek periyodisite özelliği göstermektedir. insektisit (böcek) zararına geniş bir şekilde maruz
kalmakta ve antraknoza duyarlı olmaktadır. Yoğun taç hacmi böcek ve hastalıklara karşı mücadeleyi zorlaştırmaktadır.Bazı ülkelerde, yarı bodur olduğu ve geç dönemde hasat edildiği için ilgi çekmektedir.
MEYVE VE AĞAÇ ÖZELLİKLERİ
Optimum hasat dönemi Mart-mayıs
 
Meyve kabuk yapısı Çok hafif pürüzlü
 
Ağaç üzerinde kalma durumu Orta (3-4 ay)
 
Kabuk kalınlığı Orta kalın
Soğuktan zararlanma eşiği (ºc) -2.8
 
Soyulabilirlik durumu Nispeten kolay
Muhafaza durumu 2 ay +4 °c
 
Çekirdek Şekli Konik
Ağaç habitüsü Orta-yarı bodur
 
Meyve Ģekli Armut Şeklinde
Periyodisite durumu Yok (geç hasatta olursa var)
Meyve eti rengi Parlak krem veya donuk sarı
Ekolojik seçicilik Var
 
Tad ve lezzet Orta lezzetli
Ekonomik verime yatma yaşı 8-10 yaş
 
Verim (kg/ağaç) (10-12 yaşında) 25-30
Ortalama meyve ağırlığı (gr) 250-300
 
Verim (adet/ağaç) (10-12 yaşında) 100-110
Meyve kabuk rengi Parlak koyu yeşil
 
Endüstride kullanımı Gıda, kozmetik ve ilaç sanayii
Whatsapp İletişim Hattı
+905414814622