Yeni Fidan Tarımcılığa Hoşgeldiniz.

Fidanlı Köyü, Samandağ/HATAY

İLETİŞİM KUR

0 541 481 46 22
0 533 574 68 20

Fidanlarımız

Ettinger Avokado Fidanı

 Ettinger; kuvvetli bir lider dal ile birlikte dik büyüme alışkanlığı vardır. Yaprakları ezildiğinde, çok zayıf bir anason kokusu bulunmaktadır. Soğuklara „Fuerte‟ çeşidinden daha dayanıklı olduğu da bildirilmiştir. Genellikle fidan araziye dikildikten 3–5 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. „B‟ tipi çiçek yapısına sahiptir. Genellikle çiçeklenme, mart ayının ilk haftası başlamakta ve mayıs ayının son haftasında son bulmaktadır. Ortalama meyve ağırlığı 170–570 g arasında olmakla birlikte, ülkemizde Serik-Antalya koşullarında ortalama 280–300 g meyve ağırlığına ulaşılmıştır. Meyve etindeki yağ
oranı %16–17, kuru madde içeriği %27–28 olarak saptanmıştır. Çekirdek orta-geniş olup, çekirdek evine orta-sıkı bağlıdır. Meyve hasadı, ekim ortası-ocak ortasında yapılabilmekle birlikte optimum hasadı kasım-aralık ayları arasında yapılabilmektedir.  israil‟deki çeşitler arasında en erken olgunlaşan, ağaç üzerinde geç hasatta çatlamalar gözükmesine rağmen meyvenin „raf ömrü‟ uzun olan bir çeşittir. Serik-Antalya koşullarında, ağaç başına verimi 160-165 adet ve 40-45 kg arasında olduğu tespit edilmiştir.
 
MEYVE VE AĞAÇ ÖZELLİKLERİ
Optimum hasat dönemi Kasım-aralık
Meyve kabuk yapısı Pürüzsüz
Ağaç üzerinde kalma durumu Orta (2-3 ay)
 
Kabuk kalınlığı Nispeten ince
Soğuktan zararlanma eşiği ( ºc) -3.0
 
Soyulabilirlik durumu Orta 
 
Muhafaza durumu 2 ay +4 °c
 
Çekirdek Şekli Konik
Ağaç habitüsü Yüksek
 
Meyve Ģekli Armut Şeklinde
Periyodisite durumu Yok
 
Meyve eti rengi Açık sarı-krem
Ekolojik seçicilik Var
 
Tad ve lezzet Lezzetli
Ekonomik verime yatma yaşı 8-10 yaş
 
Verim (kg/ağaç) (10-12 yaşında) 40-45
Ortalama meyve ağırlığı (gr) 250-350
 
Verim (adet/ağaç) (10-12 yaşında) 160-170
Meyve kabuk rengi Parlak koyu yeşil
 
Endüstride kullanımı Gıda, kozmetik ve ilaç sanayii
 
Whatsapp İletişim Hattı
+905414814622