Yeni Fidan Tarımcılığa Hoşgeldiniz.

Fidanlı Köyü, Samandağ/HATAY

İLETİŞİM KUR

0 541 481 46 22
0 533 574 68 20

Fidanlarımız

Hass Avokado Fidanı

Hass; düşük sıcaklıklara çok hassastır. Ağacı yayılan bir yapıda gelişme göstermekte ve orta büyüklüktedir. Tek ağaç olarak periyodisiteye eğilimli ise de, bahçe halinde meyve tutumu kararlı olmakta ve dikildikten 3–4 yıl sonra meyve vermeye başlamaktadır. Çiçek yapısı „A‟ tipidir. Genellikle, çiçeklenme mart ortasında başlamakta ve mayıs aylarının son haftasında son bulmaktadır.
Hass çeşidinin tozlanmasında, „Bacon‟ çeşidi dölleyici olarak
kullanılabilmektedir. Genellikle meyve, yumurtamsı şeklinde ve ağırlığı 140–400 g arasında değişmektedir.
Serik-Antalya koşullarında, ortalama meyve ağırlığı 160-180 g olarak saptanmıştır. Lifsiz, çekirdek küçük ve tohum yatağına sıkıca bağlıdır. Meyve etinde, yağ içeriği % 15–17 ve kuru madde içeriği % 27–29 arasında değişmektedir. Meyve hasadı, kasım ortasında başlayabilmesine rağmen en uygun şubat-haziran ayları arasında olmaktadır. Serin iklimlerde ağaç üzerinde yaz ortasına kadar kalabilmekle birlikte, çok fazla geç hasat edilirse unlu ve bozuk bir tatta olabilmektedir. Taşıma ve depolanmaya uygunluğu birçok çeşitten daha iyidir. Dünya‟nın birçok ülkesinde ana çeşit olarak üretilmektedir.
MEYVE VE AĞAÇ ÖZELLİKLERİ
Optimum hasat dönemi şubat başı-haziran sonu
Meyve kabuk yapısı Çok pürüzlü
Ağaç üzerinde kalma durumu Uzun (6-8 ay)
Kabuk kalınlığı Orta kalın
Soğuktan zararlanma eşiği (ºC) -1,1
 
Soyulabilirlik durumu Kolay
Muhafaza durumu 2 ay +4°C
 
Çekirdek Ģekli Konik
Ağaç habitüsü Orta
 
Meyve şekli Yumurtamsı
Periyodisite durumu Var
 
Meyve eti rengi Koyu sarı-krem
Ekolojik seçicilik Var
 
Tad ve lezzet Çok lezzetli
Ekonomik verime yatma yaşı 8-10 yaş
 
Verim (kg/ağaç) (10-12 yaĢında) 75-80
Ortalama meyve ağırlığı (gr) 160-180
 
Verim (adet/ağaç) (10-12 yaşında) 500-600
Meyve kabuk rengi Koyu yeşil siyahımsı mor
Endüstride kullanımı Gıda, kozmetik ve ilaç sanayii
Whatsapp İletişim Hattı
+905414814622