Yeni Fidan Tarımcılığa Hoşgeldiniz.

Fidanlı Köyü, Samandağ/HATAY

İLETİŞİM KUR

0 541 481 46 22
0 533 574 68 20

Fidanlarımız

Bacon Avokado Fidanı

Bacon; ağacı, yüksek boylu ve dikine gelişmektedir. Yaprakları ezildiğinde anason kokusu ortaya çıkmaktadır. Bacon çeşidinin soğuğa toleransı çok iyidir. Fidanlar araziye dikildikten sonra, 3–5 yaşları arasında meyve vermeye bailamaktadır. Ürün vermesi tutarlı, erken gelişen ve soğuk bölgelerde "Fuerte" çeşidinden daha yüksek  meyve verimi olan bir çeşittir. "B" tipi çiçek yapısına sahiptir. Hass çeşidinin tozlanmasında kullanılabilecek bir çeşittir. Genellikle çiçeklenme periyodu, mart ayının ilk haftası başlamakta ve mayıs ayının ilk haftası son bulmaktadır. Bacon çeşidinin meyve ağırlığının 170–510 g arasında değiştiği bilinmekle birlikte, ülkemizde Serik-Antalya koşullarında ortalama 250–260 g meyve ağırlığına ulaşılmıştır. Çekirdek orta büyüklüktedir. Meyve etinde, yağ içeriği %15–16 ve kuru madde içeriği %25– 26 arasında olan lezzetli bir çeşittir. Meyve hasadı, kasım başı-ocak ortası olarak saptanmakla birlikte optimum hasat zamanı kasım-aralık ayları arasında olmaktadır. Taşımaya uygunluğu iyi olan bir çeşittir.

MEYVE VE AĞAÇ ÖZELLİKLERİ
Optimum hasat dönemi Kasım-aralık
 
Meyve kabuk yapısı Pürüzsüz
Ağaç üzerinde kalma durumu Orta (2-3 ay)
 
Kabuk kalınlığı Nispetenince
Soğuktan zararlanma eşiği ( ºC) -4,4
 
Soyulabilirlik durumu Nispeten kolay
Muhafaza durumu 2 ay +4 °C
 
Çekirdek şekli Konik
Ağaç habitüsü Orta
 
Meyve şekli Yumurtamsı
Periyodisite durumu Yok
 
Meyve eti rengi Açık sarı-krem
Ekolojik seçicilik Var
 
Tad ve lezzet Lezzetli
Ekonomik verime yatma yaşı 8-10 yaş
 
Verim (kg/ağaç) (10-12 yaşında) 75-80
Ortalama meyve ağırlığı (gr) 250-260
 
Verim (adet/ağaç) (10-12 yaşında) 300-320
Meyve kabuk rengi Koyu yeşil
 
Endüstride kullanımı Gıda, kozmetik ve ilaç sanayi
Whatsapp İletişim Hattı
+905414814622