Yeni Fidan Tarımcılığa Hoşgeldiniz.

Fidanlı Köyü, Samandağ/HATAY

İLETİŞİM KUR

0 541 481 46 22
0 533 574 68 20

Fidanlarımız

Pınkerton Avokado Fidanı

Pınkerton; ağacı; yarı bodur, "Hass" çeşidine benzer bir şekilde büyümekle birlikte kısmen yayılarak büyümektedir. „A‟ tipi çiçek yapısına sahip olmaktadır. Çiçeklenmesi sonbahardan ilkbahara kadar uzamakla birlikte, hasatta geniş bir oranda olgunluk farklılıkları meydana gelmektedir. Soğuğa toleransı „Hass‟ ve „Reed‟ çeşitlerine benzermektedir. Meyve büyüklükleri, 230-425 g arasında değişmekte ve sıcak bölgelerde yetiştirildiğinde büyük meyve elde edilmektedir. Tohum büyüklüğü, nispeten küçüktür. Uzun bir raf ömrüne sahiptir. Meyve eti oranı % 82‟ye kadar ulaşmakta, ilgi çekici krem renkli meyve eti ile orta sezonda olgunluğa gelmekte, zengin içerikli tadı (fındık, fıstık, ceviz gibi) bulunmakta, hasat sonu birçok çeşitten daha yavaş olgunlaşmaktadır. Diğer önemli avokado çeşitlerinden farklı hasat sonu uygulamaları istemektedir. Serik-Antalya koĢullarında; ortalama yağ içeriği % 15-18, kuru madde oranı % 25,2 olarak
tespit edilmiştir. Yapraklarında anason kokusu yoktur. Hasat periyodu ocak-nisan arasında olabilmekle birlikte, optimum hasat zamanı ocak-şubat arasında olmaktadır.Ağaçta muhafaza zamanı ortadır.
 
MEYVE VE AĞAÇ ÖZELLİKLERİ
Optimum hasat dönemi Ocak-Şubat
Meyve kabuk yapısı Pürüzlü
Ağaç üzerinde kalmadurumu Orta (3-4) ay
 
Kabuk kalınlığı Orta kalın
Soğuktan zararlanma eşiği ( ºc)  -2.0
 
Soyulabilirlik durumu Kolay
Muhafaza durumu 2 ay +4°c
 
Çekirdek Şekli Konik
Ağaç habitüsü Orta
 
Meyve Şekli Uzun armut şeklinde
Periyodisite durumu Yok
 
Meyve eti rengi Sarı
Ekolojik seçicilik Var
 
Tad ve lezzet Lezzetli
Ekonomik verime yatma yaşı  8-10 yai
 
Verim (kg/ağaç) (10-12 yaĢında) 30-35
Ortalama meyve ağırlığı (gr) 260-280
 
Verim (adet/ağaç)  (10-12 yaşında) 100-120
Meyve Kabuk Rengi Koyu yeşil
 
Endüstride Kullanımı Gıda, kozmetik ve ilaç Sanayii
Whatsapp İletişim Hattı
+905414814622